Ingredientai
- Rūgštynės 1 kg
- Vanduo 1 l
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Laurų lapai 4 vnt.
- Pipirai 1 žiupsnelis kvapnieji - žirneliais
Kaip gaminti
- Rūgštynes nuplaukite ir supjaustykite. Porą minučių apvirkite pasūdytame vandenyje su nurodytais prieskoniais. Vandens reikia tiek, kad rūgštynės puode būtų vos apsemtos, o druskos – kad masė būtų sūroka.
- Išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite.
Jei virsite sriubą, sūdytas rūgštynes pilkite baigdami virti.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita