Ingredientai
- Lietiniai: 8 vnt.
- Paprikos 2 vnt. raudona ir geltona
- Pomidorai 3 vnt.
- Agurkai 2 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. - sulčių
- Mangas 1 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelė
- Prieskoniniai žalumynai 3 valg. š. įvairių, kapotų
- Česnakai 4 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Medus 1 arbat. š.
- Aliejus 30 ml kepimui
Kaip gaminti
- Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, ant grotelių kepkite, kol odelės susiraukšlės. Nulupkite.
- Pomidorus ir agurkus supjaustykite stambesniais gabalėliais, svogūną nulupkite, padalykite į šešias dalis.
- Daržoves sudėkite į specialų folijos padėkliuką su skylutėmis apačioje ir šiek tiek pakepinkite – jos turi apskrusti, bet neištižti.
- Nuimtas daržoves sudėkite į dubenį su paprikomis. Iš aliejaus, kapotų česnakų, mango, išvalytos aitriosios paprikos, žalumynų ir citrinų sulčių sutrinkite padažą, įmaišykite šaukštelį medaus.
- Padažu apliekite daržoves. Į keptus lietinius krėskite po kelis šaukštus įdaro, juos susukite voleliu, užlankstykite galus ir labai trumpai pakepkite karštame aliejuje arba ant grotelių orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita