Ingredientai
- Lavašas 1 vnt.
- Kopūstai 1 vnt. pusė baltagūžio
- Špinatai 30 g švieži
- Krevetės 1 vnt. indelis lukštentų krevečių sūryme
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino sultys
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Aliejus 2 valg. š.
- Petražolės 1 arbat. š.
- Krapai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Natūralus tepamas varškės sūrelis 1 vnt.
- Migdolai 2 valg. š. drožlės
Kaip gaminti
1. Kopūstą stambiai supjaustykite, šiek tiek pamaigykite rankomis, kad suminkštėtų, ir sumaišykite su nuplautais ir susmulkintais špinatų lapeliais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir suberkite nuvarvintas krevetes.
2. Iš aliejaus, citrinų ir apelsinų sulčių paruoškite padažą, užpilkite ant kopūstų ir krevečių, gerai išmaišykite ir truputį palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
3. Lavašą aptepkite tepamuoju varškės sūreliu, užberkite kapotų žalumynų ir skrudintų migdolų, tolygiai paskleiskite kopūstų masę, lavašą standžiai susukite.
4. Paruoštą lavašą suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
5. Tiekite supjausčiusi norimo dydžio gabalėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita