Ingredientai
- Vanduo 250 ml
- Pienas 200 ml
- Miltai 200 g
- Kiaušiniai 2 vnt. 2 - tešlai, 4 virti - įdarui
- Parmezano sūris 4 valg. š. tarkuotas
- Aliejus 1 arbat. š.
- Bazilikų padažas: įdarui 1 valg. š.
- Ančiuviai: konservuoti - įdarui 300 g
- Tunas 200 g savo sultyse - įdarui
- Citrinos 2 vnt. įdarui
Kaip gaminti
- Paruoškite lietinių tešlą: miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sukrėskite šakute paplaktus kiaušinius. Maišydama mediniu šaukštu, supilkite pieno ir vandens mišinį. Sukite, kol masė taps vientisa. Įmaišykite kelis šlakelius aliejaus, tarkuotą parmezaną. Keptuvėje iškepkite lietinius.
- Iš marinato išgriebtus ančiuvius gerai nuvarvinkite. Konservuotus tunus (marinatą nupilkite) ir nuluptus kiaušinius susmulkinkite. Lietinius plonai aptepkite bazilikų padažu. Ant kiekvieno dėkite ančiuvių, tarp jų įkrėskite smulkintų tunų. Pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite smulkintais virtais kiaušiniais.
- Susukite ritinėlius. Kiekvieną įvyniokite maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve. Atvėsintus supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita