Ingredientai
- Kiauliena 640 g nugarinė be kaulo, 4 gab. kiekvienas maždaug po 160g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Imbieras 100 g konservuoti
- Paprikos 2 vnt. pusės geltonos ir raudonos šaldžiosios
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Aliejus 2 valg. š.
- Sultys 200 ml baltųjų vynuogių
- Slyvos 200 g
- Mėsos sultinys 400 ml iš kubelio
- Česnakai 1 skiltelės
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Krakmolas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Kiaulieną pamuškite mėsos plaktuku, pabarstykite druska ir pipirais. Imbierų gabalėlius nuvarvinkite. Paprikų puseles supjaustykite plačiomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabalėliais.
2. Mėsą išklokite imbierais.
3. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio su imbierais uždėkite po keletą raudonų ir geltonų paprikų juostelių, svogūnų laiškų.
4. Slyvas pamerkite į verdantį vandenį, kad atšoktų odelės. Išgriebkite, nulupkite odeles, išimkite kauliukus ir sutrinkite iki tyrės.
5. Mėsą suvyniokite ir apriškite virtuviniu siūlu. Aliejų įkaitinkite, į keptuvę sudėtkite suktinukus ir apkepinkite. Supilkite vynuogių sultis ir troškinkite 5 minutes. Įmaišykite slyvų tyrę, supilkite paruoštą sultinį, įdėkite nuluptą skiltelę česnako. Keptuvą su suktinukais uždenkite. Troškinkite 175 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
6. Suktinukus išimkite ir padėkite šiltai, į sultinį supilkite sojų padažą, su keliais šaukštais šalto vandens išsukite krakmolą, įberkite druskos, pipirų. Maišydami virkite 5 minutes. Suktinukus patiekite su padažu, žaliųjų citrinų puselėmis ir virtais makaronais.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“