Ingredientai
- Rūkyta šoninė 200 g
- Žuvis 300 g baltos žuvies filė
- Česnakai 3 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. šaukštas sulčių
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Garstyčios 1 valg. š. grūdėtosios
- Aliejus 2 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. 2 šaukštai sulčių
- Pomidorai 10 vnt. vyšniniai
- Salotos 100 g įvairios
- Austrių padažas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kvadratėliais ir sudėkite į gilesnį dubenį.
2. Česnakus sutraiškykite, sumaišykite su austrių, sojų padažais, citrinų sultimis ir garstyčiomis.
3. Žuvies gabalėlius aptepkite paruoštu padažu ir bent valandai palikite, kad pasimarinuotų.
4. Šoninę supjaustykite juostelėmis.
5. Marinuotus žuvies gabalėlius apsukite šonine, suverkite ant medinių arba metalinių iešmelių ir iškepkite ant karštos ugnies keptuvėje, orkaitėje arba ant laužo.
6. Salotas nuplaukite, nusausinkite, pomidorus pasmulkinkite, viską apšlakstykite aliejumi, apelsinų sultimis, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais pipirais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita