Ingredientai
- Tortilija 4 vnt. arba lietiniai blynai
- Aliejus 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. raudonosios arba geltonosios
- Avokadai 1 vnt.
- Vištiena 200 g keptos
- Petražolės 1 vnt. saujos susmulkintų lapelių
- Česnakai 1 skiltelės
- Citrinos 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite minkštimą ir sugrūskite su česnakais. Pagal skonį pasūdykite, įlašinkite kelis citrinų sulčių lašus.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir 3 min. pakepinkite. Pagal skonį pasūdykite ir palikite ataušti.
3. Blynus galima pašildyti mikrobangų krosnelėje arba šiltoje orkaitėje, kad būtų lankstesni. Kiekvieną blyną aptepkite avokadų tyre, uždėkite smulkiai supjaustytos mėsos, ataušusio daržovių troškinio. Viską apibarstykite petražolėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir susukite standžiais voleliais.
4. Kiekvieną volelį suvyniokite į maistui skirtą plėvelę ir, kol prireiks, laikykite šaldytuve.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita