6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“

Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“
Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“ / A. Černės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Sojų padažas 4 valg. š. 3 valg. š. marinatui ir 1 valg. š. įdarui
  • Aliejus 550 ml 1 valg. š. marinatui, 3 valg. š. įdarui ir apie 500 ml suktinukams virti
  • Česnakai 3 skiltelės 1 skiltelė marinatui ir 2 - įdarui
  • Laiškiniai svogūnai 5 vnt. marinatui
  • Vištienos krūtinėlė 450 g įdarui
  • Kopūstai 300 g smulkintas kininis kopūstas - įdarui
  • Morkos 3 vnt. tarkuotos - įdarui
  • Svogūnai 1 vnt. įdarui
  • Šparaginės pupelės 1 st. šaldytos - įdarui
  • Grybai 1 st. baltieji kiniški grybai arba rudieji pievagrybiai - įdarui
  • Konservuoti bambuko ūgliai: (įdarui) 140 g
  • Imbieras 1 arbat. š. 1/2 –1 arbat. š. šviežio tarkuoto arba žiupsnelis malto imbiero - įdarui
  • Cukrus 2 valg. š. 1/4 arbat. š. įdarui ir 2 arbat. š. tešlai
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį - įdarui
  • Druska 1 valg. š. žiupsnelis įdarui ir 1 arbat. š. tešlai
  • Miltai 4 st. 4 puodeliai - tešlai
  • Kiaušiniai 2 vnt. dideli - tešlai
  • Vanduo 1 st. 1 puodelis ledinio vandens tešlai
  • Krakmolas 1 valg. š. kukurūzų ar bulvių krakmolas, sumaišytas su 1/4 puodelio vandens - tešlai

Kaip gaminti

ĮDARO PARUOŠIMAS

1. Dubenėlyje sumaišykite marinatui skirtą sojos padažą, aliejų, smulkintą česnako skiltelę ir smulkintus laiškinius svogūnus. Sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą vištienos krūtinėlę ir išmaišykite. Perdėkte visą šią masę į švarų plastikinį maišelį. Maišelį su vištiena ir marinatu dėkite į šaldytuvą ir palaikykite nuo 30 minučių iki 1 valandos.

2. Praėjus šiam laikui, keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Aliejui įkaitus, sudėkite išsimarinavusią vištieną. Kepkite apie 5 minutes, nuolat maišydami, kol vištiena ims po truputį ruduoti. Išimkite vištieną iš keptuvės į lėkštę ar dubenėlį ir atidėkite į šalį.

3. Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šaukštą aliejaus. Suberkite smulkintą kopūstą, morkas ir smulkiai supjaustytą svogūną. Įpilkite šaukštą sojos padažo. Pamaišydami kepkite daržoves apie 2 minutes, kol kopūstas suminkštės. Įmaišykite šparagines pupeles, smulkintus grybus, bambuko ūglius, smulkintus česnakus ir pakepinkite dar minutę. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies. Įmaišykite imbierą, cukrų ir druską bei pipirus pagal skonį.

4. Atvėsusią vištieną sudėkite į kepintų daržovių mišinį ir gerai išmaišykite. Paruoštą įdaro masę sudėkite į kiaurasamtį ir kiek įmanoma geriau nusausinkite. Tuomet įdarą paskleiskite tolygiai ant kepimo skardos ar kito didelio indo ir palikite, kol visiškai atvės. Visiškai atvėsinti įdarą labai svarbu, nes kitu atveju, jei į tešlos lakštus vyniosite dar šiltą įdarą, Jūsų suktinukai nebus traškūs, o atvirkščiai – minkšti ir tižūs. Jeigu matysite, jog atvėsęs įdaras vis dar išskyrė sulčių, nusausinkite jas visas su popieriniais rankšluosčiais. Ne mažiau svarbu negu ta, kad įdaras būtų atvėsęs, yra tai, kad įdaras turi būti visiškai nusausintas.

 

TEŠLOS PARUOŠIMAS

1. Miltus išsijokite į didelį dubenį, sumaišykite su druska ir cukrumi. Lengvai išplakite kiaušinius. Supilkite kiaušinius į miltus ir išmaišykite. Supilkite pusę vandens ir gerai išmaišykite tešlą. Tuomet po truputį pilkite likusį vandenį. Pilkite tiek, kad gautumėte minkštą, šiek tiek lipnią tešlą – nebūtina supilti viso vandens, gali būti, jog jo šiek tiek liks.

2. Perdėkite tešlą ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Minkykite apie 5 minutes, kol tešla taps minkšta ir elastinga. Perkelkite tešlą į dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti apie 30 minučių.

3. Praėjus pusvalandžiui, tešlą vėl lengvai paminkykite. Perpjaukite į dvi dalis. Kiekvieną dalį ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite į apskritimą. Kiekvieną apskritimą padalinkite į penkiolika dalių – turėsite 30 vienodo dydžio tešlos gabalėlių. Kiekvieną iš šių gabalėlių iškočiokite į kuo labiau kvadratinę formą, kurios dydis būtų maždaug 12x12 cm dydžio. Kočioti turite kuo ploniau, kol iškočiota tešla taps pusiau skaidri (jei Jūsų stalo paviršius turi raštą ar nėra vienspalvis, tai nesudėtinga – turite per tešlą pradėti įžiūrėti paviršiaus raštą; tai reiškia, kad tešla iškočiota pakankamai plonai). Iškočioti tešlą plonai yra labai svarbu, nes kitu atveju ji neišvirs ir nebus traški (jei bus iškočiota per storai) arba beverdant suplyš ir įdaras išbėgs (jei iškočiosite per plonai).

4. Iškočiotų lakštelių kraštus, kadangi jie vis tiek bus netaisyklingai kvadratinės formos, apipjaukite taip, kad gautumėte kuo taisyklingesnius kvadratus. Nupjautas tešlos dalis atidėkite į šalį – galėsite panaudoti, gamindami kitą patiekalą.

5. Paruoštus tešlos lakštelius pabarstykite kukurūzų arba bulvių krakmolu ir dėkite vieną ant kito. Kol ruošite likusius, uždenkite jau paruoštus drėgna šluoste, kad jie neišsausėtų ir neišdžiūtų. Paruošus tešlos lakštelius, naudokite juos iš karto. Arba, jei norite naudoti vėliau, galite sudėti į plastikinį maišelį ir užšaldyti.

 

SUKTINUKŲ PARUOŠIMAS IR VIRIMAS

Į gilią keptuvę ar puodą įpilkite tiek aliejaus, kad 5-7 cm apsemtų dugną. Kol aliejus kaista, paruoštą įdarą susukite į paruoštus tešlos lakštus. Tai yra svarbiausias momentas, ruošiant šiuos Kinijoje populiarius užkandžius, kadangi nuo sukimo technikos priklauso tai, ar virdami suktinukai neišsileis ir išlaikys savo formą. Taigi, sukite įdarą į tešlos lakštus, remdamiesi žemiau pateiktomis nuotraukomis bei nuorodomis:

1. Ant švaraus ir lygaus paviršiaus pasidėkite pirmąjį paruoštos tešlos lakštą.

2. Ant vieno jo kampo, kaip parodyta, uždėkite šaukštą įdaro. Nedėkite įdaro labai daug, nes suktinukai bus dideli, stori ir nepatogūs valgyti.

3. Pradėkite vynioti nuo kampo, ant kurio uždėjote įdarą. Vyniokite iki lakšto vidurio.

4. „Užverskite“ kairę, tuomet dešinę tešlos lakštelio pusę link vidurio.

5. Toliau suvyniokite suktinuką, kol liks nesuvyniotas tik pats kampas. Sukite atsargiai, tačiau tvirtai, švelniai paspausdami, kad neliktų oro tarpų. Paruoštas suktinukas turi būti tvirtas – tik tokiu atveju jis puikiai išvirs, bus traškiu paviršiumi.

6. Likusį nesuvyniotą tešlos kampą suvilgykite krakmolo ir vandens mišiniu, tuomet susukite iki galo ir  švelniai paspauskite.

7. Paruoštą suktinuką padėkite ant lygaus paviršiaus, užlenkta dalimi į apačią. Kol ruošiate likusius suktinukus, jau paruoštus laikykite uždengę drėgna šluoste ar maistine plėvele, kad tešla neišsausėtų ir neapdžiūtų.

Palaukite, kol aliejus įkais iki maždaug 175 °C temperatūros. Jei neturite termometro, galite pamatuoti temperatūrą taip – įmeskite į aliejų gabaliuką baltos duonos ir jis turi tapti auksinės spalvos per 10 sekundžių. Taigi, aliejui įkaitus iki reikiamos temperatūros, dėkite į jį paruoštus suktinukus – virkite ne daugiau kaip 4-5 vienu metu. Kas minutę apverskite suktinukus kita puse. Virkite apie kelias minutes, kol suktinukai taps auksiniai rudos spalvos. Su žnyplėmis išimkite iš aliejaus, ir dėkite šalia vienas kito ant grotelių, kad nuvarvėtų aliejus ir jie atvėstų, neprarasdami savo traškumo. Jokiu būdu nedėkite suktinukų į lėkštę vienas ant kito ar nesausinkite aliejaus popieriniu rankšluosčiu, nes jie bus tižūs ir visiškai netraškūs.

Paruoštus ir nusausintus suktinukus sudėkite į didelę lėkštę. Šalia šios lėkštės ant stalo padėkite ir dubenėlį su sojos padažu. Suktinus valgykite rankomis, pamirkydami į padažą. Skanaus!

Iš šio kiekio paruošite 30 suktinukų.

Suktinukus Egg Rolls ruošė ir aprašė Asta Černė

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“ (Kinija)

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.