Ingredientai
- Jautiena 2,5 g kryžinės arba mentės
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Laurų lapai 3 vnt.
- Rozmarinai 2 vnt. šakelės šviežių
- Druska 2 arbat. š.
- Daržovės 2 kg įvairių mėgstamų
Kaip gaminti
- Jautieną kartu su prieskoniais dėkite į ketaus puodą ar kitą uždengiamą kepimui skirtą indą. Prieskonius galite rinktis pagal savo skonį: tiks ir paprasčiausi juodieji pipirai su lauro lapais, specialūs prieskoniai jautienai arba įmantresni pagardai, pavyzdžiui, rozmarinas.
- Į indą įpilkite nedaug vandens, kad apsemtų iki trečdalio mėsos aukščio.
- Pašaukite į iki 160°C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 3–3,5 valandos. Kartas nuo karto galima žvilgtelti, ar ne per mažai skysčio ir šiek tiek jo papildyti.
- Likus pusvalandžiui galima pridėti mėgstamų pjaustytų daržovių, kurios baigs troškintis kartu su mėsa.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos