Ingredientai
- Tunas 320 g šviežios žuvies filė
- Citrinos 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė
- Šermukšnio uogos 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Supjaustykite tuno filė 1 cm aukščio „luitais“. Gerai įkaitinkite ketaus kepsninę.
2. Patepkite tuno bifšteksus alyvuogių aliejumi ir dėkite ant kepsninės. Kai žuvis pašviesės iki pusės, apverskite – bifštekse išryškės įstrižos grotelių žymės. Po apverstu bifšteksu pakiškite rozmarino šakelę.
3. Kitoje keptuvėje karamelizuokite šiek tiek šermukšnio uogų, cukrų išlydydami baltajame vyne.
4. Kelias citrinos skilteles pakepkite ant švariai nuplautos kepsninės.
5. Tuno bifšteksą patiekite lėkštėje kartu su citrina ir šermukšniais. Nepamirškite jo pasūdyti kokybiška druska, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, gausiai pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų