Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 4 vnt.
- Mėsainių bandelės: 4 vnt.
- Sultys 250 ml pomidorų
- Tabasko padažas 10 ml
- Degtinė: 50 ml
- Sūris 200 g
- Pikantiškas padažas: (sudedamosios dalys : majonezas, nat. jogurtas, česnakai, citrinų sultys, druska, pipirai) 200 g
- Salierai 4 vnt. stiebų
- Alyvuogių aliejus 10 ml
- Prieskoniniai žalumynai 3 g čili pipirų, raudonėlių, baziliko, česnako ir kt.
- Daržovės 300 g mėsainiams - mėgstamų (pvz:, salotos, kopūstai, agurkai, pomidorai, svogūnai ir kt.)
Kaip gaminti
- Marinatui sumaišykite pomidorų sultis, degtinę, tabasco padažą ir prieskonines žoleles.
- Marinatu užpilkite vištienos krūtinėles ir marinuokite 6-12 valandų.
- Salierų stiebus pamarinuokite su trupučiu alyvuogių aliejaus ir čili pipirais.
- Vištieną, salierus ir mėsainių bandeles dėkite ant grilio ir kepkite iš abiejų pusių.
- Baigiant kepti vištieną ant viršaus uždėkite sūrio, kad jis išsilydytų.
- Abi bandelių puses patepkite pikantišku padažu, dėkite salotų lapą, vištienos krūtinelę ir daržoves.
- Šalia patiekite keptus salierus.
- Paruošites per 1 val., neskaičiuojant mėsos marinavimo laiko.
Receptą atsiuntė Lina B., Klaipėda
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Sultinga vištiena“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita