Ingredientai
- Duona 70 g baltos, sutrupintos
- Pienas 60 ml
- Pankolių sėklos 2 arbat. š.
- Druska 2 arbat. š. rupios jūros
- Čili paprikos dribsnių 1 arbat. š.
- Malta mėsa 1 kg perpus kiaulienos ir jautienos; pirmąją galite keisti vištiena arba kalakutiena, antrąją – veršiena
- Citrinos žievelė 1 valg. š.
- Kiaušinių tryniai 1 vnt.
- Parmezano sūris 80 g sutarkuoto
- Čiobreliai 2 arbat. š. džiovintų
- Česnakai 4 vnt.
- Garstyčios 1 valg. š. Dižono
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį; grūstų
Kaip gaminti
1. Džiūvėsius suberkite į didelį dubenį ir užpilkite juos pienu. Palikite apie 5 minutes pastovėti, kol džiūvėsiai išbrinks.
2. Tuo metu grūstuve arba elektriniu smulkintuvu susmulkinkite pankolių sėklas, druską ir aitriosios paprikos dribsnius.
3. Į puodą su išbrinkusiais džiūvėsiais sudėkite maltą mėsą, suberkite likusius produktus ir gerai viską maišykite apie 2–3 minutes, kol visi skoniai susijungs.
4. Šlapiomis rankomis formuokite plokščius norimo dydžio mėsainius. Kepkite juos ant gerai įkaitintų grotelių (BGE įkaitinkite iki 280–300 C) maždaug po 4–5 minutes kiekvieną pusę, kol išorėje įsispraus apskrudę rėžiai, o vidus liks sultingas.
5. Patiekite su apkeptomis bandelėmis arba be jų, su skrudintomis bulvytėmis ir su šviežiomis salotomis bei mėgstamu padažu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis