Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 1 st. 1,5
- Sviestas 1 valg. š. tirpinto
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanduo 100 ml šiltas, žiūrekite pagal tešlos kietumą
- Faršas 300 g jautienos
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. smulkinti
- Sultinys 2 l keli kubeliai
Kaip gaminti
1. Kiaušinį sumaišykite su tirpintu sviestu, miltais, šiltu vandeniu, pasūdykite ir užminkykite kietą tešlą. Tešlą uždenkite ir leiskite pastovėti apie 15 minučių kambario temperatūroje.
2. Faršą pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Tešlą plonai iškočiokite, išspauskite mažus apskritimus, per vidurį dėkite įdaro ir sulenkę užspauskite kraštus, kampus sujunkite.
3. Puode užvirkite 1,5–2 l vandens, sumeskite sultinio kubelius ir sudėkite koldūniukus. Virkite 15–20 minučių. Tiekite apibarstę žalumynais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė