Ingredientai
- Duona 10 riekės šviesios
- Jautiena 250 g nugarinės; marinuotai mėsai
- Česnakai 2 skiltelės marinuotai mėsai
- Rozmarinai 1 valg. š. smulkintų; marinuotai mėsai
- Raudonėliai 1 valg. š. džiovintų; marinuotai mėsai
- Garstyčios 2 arbat. š. grūdėtųjų; marinuotai mėsai
- Balzaminis actas 2 arbat. š. marinuotai mėsai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. marinuotai mėsai
- Druska 1 valg. š. marinuotai mėsai
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų; marinuotai mėsai
- Paprikos 5 vnt. marinuotos keptos gabaliukai; įdarui
- Petražolės 5 vnt. įdarui
- Salotos 5 vnt. lapai; įdarui
- Bazilikai 10 vnt. lapelių; įdarui
- Pomidorų padažas 5 arbat. š. su saulėje džiovintais pomidorais; įdarui
Kaip gaminti
1. Česnakus padažui išspauskite ir sumaišykite su visais padažui skirtais ingredientais.
2. Mėsą įdėkite į dubenį, užpilkite padažu, išmaišykite. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve kelias valandas, geriausia pernakt.
3. Paprikas susmulkinkite ir sumaišykite su smulkiai pjaustytomis petražolėmis.
4. Mėsą kepkite ant įkaitusių grotelių arba keptuvėje su grotelėmis po 4-5 min. iš abiejų pusių. Iškelkite, padėkite į lėkštę ir prieš pjaustydami palikite 5 min.
5. Duoną paskrudinkite ant grotelių, pusę riekelių aptepkite pomidorų padažu, su saulėje džiovintų pomidorų gabaliukais, dėkite plonomis riekelėmis pjaustytos jautienos, paprikų, salotų lapų, bazilikų, apvožkite likusiomis riekelėmis.
Sumuštinius patiekite šiltus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis