Ingredientai
- Duona 8 riekės sumuštinių
- Faršas 400 g kalakutienos
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 - omletui
- Pienas 6 valg. š. 4 - omletui ir 2 - mirkymui
- Aliejus 2 valg. š. kepimui
- Sūris 100 g tarkuotas fermentinis - omletui
- Pipirai 1 žiupsnelis omletui
- Druska 1 žiupsnelis omletui
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. žiupsnelis - omletui
- Majonezas 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Faršą apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu, pagardinkite prieskoniais, smulkintais žalumynais ir druska. Kiaušinį išplakite su pienu ir iškepkite omletą.
2. Faršą sumaišykite su fermentiniu sūriu, majonezu ir kubeliais pjaustytu omletu.
3. Ant 4 riekelių užtepkite faršo įdaro, uždėkite likusias 4 riekeles ir gerai prispauskite. Kiaušinį išplakite su pienu.
4. Sumuštinius panardinkite į kiaušinio plakinį, sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita