Ingredientai
- Prancūziškas batonas 1 vnt.
- Burokėliai 4 vnt. virti
- Medus 2 valg. š.
- Aliejus 2 valg. š.
- Balzaminis actas 2 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š. 1/2 šaukštelio
- Kmynai 1 arbat. š. 1/2 šaukštelio
- Česnakai 2 skiltelės
- Fetos sūris 100 g
- Svogūnai 2 vnt. Karamelizuotiems svogūnams
- Sviestas 1 valg. š. Karamelizuotiems svogūnams
- Rudasis cukrus 1 valg. š. Karamelizuotiems svogūnams
Kaip gaminti
1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite kepimo skardoje.
2. Nedideliame indelyje sumaišykite medų, balzaminį actą, aliejų, čiobrelius, kmynus, smulkintus česnakus, gautu padažu apšlakstykite burokėlius ir kepkite juos karštoje orkaitėje apie 15 min.
3. Kol burokėliai keps, paruoškite svogūnus: juos nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste su cukrumi.
4. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, jas paskrudinkite sausoje keptuvėje, tada ant kiekvienos riekelės tepkite fetos sūrio, dėkite po keptą burokėlio griežinėlį ir krėskite šaukštą svogūnų.
Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita