Ingredientai
- Pailgos bandelės 2 vnt.
- Krevetės 1 vnt. indelis krevečių sūryme
- Pomidorai 1 vnt.
- Sūris 2 vnt. riekelės, brandinto
- Salotos 2 vnt. lapų
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. žaliosios citrinos sulčių, krevetėms kepti
- Česnakai 2 skiltelės krevetėms kepti
- Petražolės 50 arbat. š. kapotų, krevetėms kepti
- Aitriųjų mangų padažas (krevetėms kepti) 2 valg. š.
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis šviežio, krevetėms kepti
- Sviestas 1 valg. š. krevetėms kepti
Kaip gaminti
1. Imbiero gabalėlį nulupkite ir susmulkinkite. Česnaką nulupkite, sukapokite. Pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste.
2. Suverskite nuvarvintas krevetes, supilkite mangų padažą, žaliosios citrinų sultis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, suberkite kapotas petražoles ir apie 5 minutes pakepinkite.
3. Bandeles perpjaukite per pusę, vidines jų puses paskrudinkite.
4. Ant bandelių dėkite po salotos lapą, pomidorų griežinėlių ir sūrio plokštelių, krėskite po kelis šaukštus krevečių ir užvožkite kitomis bandelės pusėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita