Ingredientai
- Baltos duonos džiūvėsėliai (apvalūs) 4 vnt.
- Kriaušės 1 vnt. didelė prinokusi
- Tepamas baltųjų pelėsių sūrelis 4 valg. š.
- Salotos 4 vnt. lapeliai
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių
- Medus 2 valg. š.
- Vynas 50 ml baltojo sauso
- Grietinėlė 50 ml
- Sviestas 1 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š. pagal skonį
- Graikiniai riešutai 4 vnt. puselės
Kaip gaminti
1. Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir dar kartą skilteles perpjaukite pusiau.
2. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite kriaušes, jas apšlakstykite citrinų sultimis, sukrėskite medų, supilkite vyną, suberkite cinamoną ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.
3. Kai kriaušės suminkštės, supilkite grietinėlę ir dar patroškinkite 3 minutes.
4. Kiekvieną duonos skrebutį aptepkite tepamuoju baltųjų pelėsių sūreliu, ant viršaus dėkite po gerai nuplautą ir nusausintą salotų lapelį, tada – po nuvarvintą kriaušės skiltelę.
5. Ant kiekvienos kriaušės puselės dėkite po sausoje keptuvėje skrudintą graikinį riešutą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita