Ingredientai
- Duona 1 vnt. itališka balta
- Sviestas 3 valg. š.
- Kriaušės 4 vnt. 3-4 nedidelės
- Rudasis cukrus 3 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Kardamonas 1 valg. š. pagal skonį
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g
- Medus 3 valg. š.
- Graikiniai riešutai 1 sauja
Kaip gaminti
1. Duoną supjaustykite riekelėmis, aptepkite minkštu sviestu ir kepkite orkaitėje, kol gražiai parus (jeigu naudosite skrudintuvą, netepkite sviesto).
2. Kriaušes supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Apibarstykite ruduoju cukrumi, prieskoniais ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Karšto vandens vonelėje pašildykite medų, kad suskystėtų.
3. Šiltas kriaušių skilteles dėkite ant duonos riekelių, apibarstykite trupintu sūriu, apšlakstykite medumi ir užbarstykite graikinių riešutų.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita