Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Pienas 60 ml
- Miltai 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Špinatai 30 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus 1 valg. š.
- Duona 4 riekės skrudinimui
- Tepamas varškės sūrelis: 100 g
- Gražgarstės 2 sauja
- Pomidorai 1 vnt.
Kaip gaminti
- IŠKEPKITE OMLETĄ. Kiaušinius, pieną ir miltus šluotele išplakite iki vientisos masės.
- Svogūną susmulkinkite, česnaką sukapokite labai mažais gabalėliais, o špinatus nuplaukite ir sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūną ir pakepinkite, kol gabalėliai taps skaidrūs. Suberkite česnaką ir pamaišydami kaitinkite dar minutę. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Švarioje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Supilkite kiaušinių plakinį, ant jo tolygiai paskleiskite kepintas daržoves ir špinatus. Apibarstykite druska ir pipirais. Kai matysite, kad kiaušiniai ima tvirtėti, atsargiai mentele apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės, kol taip pat gražiai apskrus. Iškepusį omletą supjaustykite gabalėliais.
- PARUOŠKITE SUMUŠTINĮ. Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuve ar orkaitėje. Atvėsinkite ir aptepkite tepamu sūreliu. Ant vienos iš riekelių paskleiskite rukolos salotas, ant šių dėkite supjaustyto omleto gabalėlius. Ant omleto išdėliokote pomidorų griežinėlius ir užvožkite antra skrudinta duonos riekele. Lengvai paspauskite delnais.
- Patiekite sumuštinį iš karto arba suvyniokite į kepimo popierių ir įsidėkite į darbo pietų dėžutę. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita