Ingredientai
- Duona 1 vnt. itališka balta
- Parmezano sūris 4 valg. š. tarkuotas
- Pesto padažas 4 valg. š.
- Pomidorai 8 vnt. vyšniniai
- Gražgarstės 40 g
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Duoną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite parmezanu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių (kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus).
2. Pomidorus supjaustykite į dvi ar keturias dalis, sumaišykite su salotomis, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi, pagardinkite pipirais ir druska.
3. Iškeptas duoneles aptepkite „Pesto“ padažu ir uždėkite po šaukštą pomidorų salotų.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita