Ingredientai
- Itališkos tamsios bandelės 2 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Pomidorai 1 vnt.
- Salotos 2 vnt. keli lapai
- Saldžiarūgštis padažas (mėgstamas) 2 valg. š.
- Jautiena 300 g minkštos
- Majonezas 3 valg. š.
- Garstyčios 1 valg. š.
- Medus 1 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Aliejus 5 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai pagaminkite marinatą: česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir išsukite su majonezu, garstyčiomis ir medumi. Palengva įmaišykite aliejų.
2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite skersai raumens maždaug 2 cm storio griežinėliais.
3. Lengvai pamuškite, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir pamerkite į marinatą. Per naktį palikite šaldytuve.
4. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir iškepkite marinuotą mėsą, kol ji apsitrauks traškia plutele.
5. Itališkas duoneles perpjaukite skersai ir vidine puse paskrudinkite sausoje keptuvėje, kad sušiltų.
6. Aptepkite saldžiarūgščiu padažu, dėkite po salotos lapą, svogūnų ir pomidoro griežinėlių, jautienos juostelių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita