Ingredientai
- Pupelės 400 g konservuotos
- Daržovių sultinys 150 ml tinka tirpus
- Pievagrybiai 50 g
- Duona 4 riekės grūdėtosios
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių
- Rozmarinai 1 arbat. š. šviežių smulkintų
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Puode įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite sugrūstą vieną česnakų skiltelę, suberkite rozmarinus ir truputį pakepinkite.
2. Sudėkite nusunktas pupeles, supilkite sultinį ir virkite 10 min. Sugrūskite bulvių košės grūstuvu ar sutrinkite elektriniu maišikliu. Pagardinkite pipirais.
3. Grybus kruopščiai nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su likusiu aliejumi ir citrinų sultimis.
4. Duonos riekes paskrudinkite skrudintuve, įtrinkite likusiu česnaku, aptepkite pupelių koše, ant viršaus uždėkite po kauburėlį grybų.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita