Ingredientai
- Žuvis 2 vnt. baltos filė (pavyzdžiui, jūrų lydekos ar tilapijos)
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Duona 1 st. 0,5 trupinių
- Aliejus 10 ml šlakelis kepimui
- Majonezas 4 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 0,5 - sulčių
- Krapai 1 sauja ryšelis šviežių
- Bandelės: (apvalios ar kvadratinės šviesios ar tamsios sumuštinių bandelės (pasirinktinai)) 4 vnt.
- Špinatai 1 sauja ryšelis šviežių
- Sūris 4 riekės fermentinio
- Pomidorai 2 vnt.
Kaip gaminti
- Du žuvies filė gabalus perpjaukite perpus, kad turėtumėte 4 maždaug vienodo dydžio gabalėlius.
- Dubenėlyje išplakite kiaušinius ir išspaustą česnaką.
- Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Sudėkite į šį dubenėlį nusausintus žuvies gabalėlius, kad visi pasidengtų kiaušinių mase.
- Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite žuvį šaldytuve apie 30–60 minučių.
- Kol žuvis marinuojasi, paruoškite padažą.
- Majonezą, išspaustas česnako skilteles ir citrinos sultis išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite smulkiai kapotus krapus.
- Žuviai pasimarinavus, išimkite iš šaldytuvo. Į lėkštę ar kitą plokščią indą supilkite duonos trupinius.
- Žuvies filė išimkite iš indelio ir iš visų pusių apvoliokite duonos trupiniuose, kad tolygiai pasidengtų visas paviršius.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite žuvį ir kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes, kol žuvis gražiai apskrus ir iškeps. Padėkite ją ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus.
- Sumuštinių bandeles perpjaukite per pusę ir trumpai paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje ar skrudintuvėje.
- Vidines bandelių puses aptepkite paruoštu padažu.
- Ant apatinės bandelės pusės dėkite špinatų lapus, ant šių – iškeptus žuvies gabalėlius, riekelę sūrio ir griežinėlį pomidoro.
- Pabarstykite žiupsneliu druskos ir pipirų. Užvožkite viršutinę bandelės pusę. Sumuštinius patiekite iš karto. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita