Ingredientai
- Jautiena 600 g nugarinės filė
- Duona 4 vnt. sumuštinių duonos riekelės
- Avokadai 1 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Garstyčių padažas 2 arbat. š.
- Salotos 50 g šviežių
- Špinatai 50 g šviežių lapų
- Citrinos 1 vnt. šviežiai spaustų sulčių
- Sviestas 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Nupjaustykite nuo mėsos plėves. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, įdėkite mėsą ir apkepkite iš visų pusių, kad gražiai apskrustų.
2. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais, įdėkite į skardą, nustatykite 200 °C temperatūrą ir kepkite orkaitėje maždaug 30 min. Uždenkite mėsą aliuminio folija ir palaikykite 15 min.
3. Nuplaukite ir nusausinkite salotų ir špinatų lapus, supjaustykite griežinėliais pomidorus, nulupkite avokadą, supjaustykite riekelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.
4. Aptepkite duonos riekeles sviestu, dėkite salotų ir špinatų lapų, griežinėlį pomidoro, kelias avokadų riekeles, pabarstykite druska ir pipirais.
5. Ant viršaus dėkite plonais griežinėliais pjaustytą mėsą, apšlakstykite garstyčių padažu, papuoškite svogūnų žiedais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita