Ingredientai
- Duona 1 vnt. prancūziškasis batonas arba mėgstama itališkoji minkšta duona
- Rikotos sūris 100 g
- Džemas 1 vnt. stiklainėlis spanguolių
- Varškė 100 g riebios
- Medus 1 arbat. š. jei mėgstate saldžiau, dėkite daugiau
- Grietinėlė 1 valg. š.
- Sviestas 50 g
- Citrinos 1 vnt. šaukštelis nutarkuotų citrinos žievelių
- Cinamonas 1 arbat. š. pagal skonį
- Čiobreliai 2 vnt. šviežių šakelių papuošimui
Kaip gaminti
1. Duoną supjaustykite vidutinio dydžio riekutėmis, iš abiejų pusių paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
2. Varškę ir rikotą iki vientisos masės išsukite su grietinėle ir medumi, įmaišykite nutarkuotas citrinų žieveles, suberkite cinamoną.
3. Ant atvėsintų duonos riekelių saikingai tepkite sviesto, tada gausiai rikotos ir varškės masės. Ant viršaus dėkite po šaukštelį bruknių džemo.
4. Užkandėlę išdėliokite ant medinio padėkliuko, šalia dėkite šviežių čiobrelių šakelių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita