Ingredientai
- Žuvis 500 g menkės filė - žlėgtainiams
- Duona 2 vnt. 2 baltos duonos riekės - žlėgtainiams
- Grietinėlė 100 ml žlėgtainiams
- Svogūnai 1 vnt. žlėgtainiams
- Kiaušiniai 2 vnt. žlėgtainiams
- Sviestas 2 valg. š. po 1 valg. š. žlėgtainiams ir bandelėms aptepti
- Džiūvėsiai 100 g žlėgtainiams
- Druska 1 žiupsnelis žlėgtainiams
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - žlėgtainiams
- Apvalios bandelės 4 vnt.
- Pomidorai 2 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Agurkai 2 vnt. marinuoti agurkėliai
- Salotos 50 g lapų
- Majonezas 2 valg. š.
- Daigintos pipirnės 40 g
Kaip gaminti
1. Pirmiausia pagaminkite žuvies žlėgtainius. Duonos riekeles užpilkite grietinėle, palikite išbrinkti. Žuvį supjaustykite stambiais gabalėliais. Virtuviniu kombainu susmulkinkite svogūną, sudėkite ir sumalkite žuvį. Sudėkite grietinėlėje išmirkytą duoną, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
2. Viską gerai išmaišykite, pabaigoje įmuškite kiaušinius ir užminkykite žuvies faršą. Suformuokite iš faršo apskritus žlėgtainius, apvoliokite džiūvėsėliuose. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite žlėgtainius ir kepkite, kol gražiai apskrus.
3. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkėlius ir sumaišykite su majonezu.
4. Perpjaukite bandeles, vidine puse trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje, abi puseles aptepkite sviestu. Dėkite ant riekelės salotos lapą, pomidoro griežinėlį, karštą žuvies žlėgtainį, plonais griežinėliais pjaustytą raudonąjį svogūną, šaukštą majonezo padažo, papuoškite daigintomis pipirnėmis ir užvožkite kita bandelės puse.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita