Ingredientai
- Sūris 8 riekės fermentinis
- Duona 8 riekės tamsi sumuštinių duona su sėlenomis
- Kumpis 8 riekės parūkytas kiaulienos
- Parmezano sūris 100 g
- Garstyčios 3 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 6 vnt. padažui
- Pienas 80 ml riebus padažui
- Vorčesterio padažas 2 valg. š. padažui
Kaip gaminti
1.Duonos riekeles aptepkite garstyčiomis. Ant trijų dėkite po ploną griežinėlį sūrio ir kumpio, uždenkite likusiomis riekelėmis. Supjaustykite trikampiais ir sudėkite į sviestu pateptą molinį kepimo indą.
2.Kiaušinius išplakite su pienu ir žiupsneliu druskos, užpilkite ant sumuštinių.
3.Kepimo indą uždenkite folija ir valandai dėkite į šaldytuvą.
4.Apkepą pašlakstykite „Vorčesterio“ padažu, užberkite tarkuoto parmezano ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite 25 minutes.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita