Ingredientai
- Duona 1 vnt. Kepaliukas penkių grūdų
- Rikotos sūris 150 g
- Paprikos 250 g raudonos
- Moliūgai 250 g minkštimo
- Česnakai 2 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Actas 100 ml baltojo vyno
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Imbieras 10 g nedidelis gabalėlis šaknies
- Rudasis cukrus 5 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
- Imbiero šaknį nulupkite, smulkiai sutarkuokite. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais. Moliūgo minkštimą irgi supjaustykite kubeliais. Paruoštas daržoves sudėkite į puodą. Suberkite cukrų, maltus pipirus, gvazdikėlius, cinamoną, smulkintus svogūnus. Sudėkite česnako skilteles, tarkuotą imbierą. Įpilkite kelis šaukštus vandens, išmaišykite.
- Statykite ant silpnos ugnies ir kaitinkite, kol daržovės suminkštės. Nukėlusi nuo ugnies, į puodą supilkite baltojo vyno actą, pagal skonį įberkite druskos, išmaišykite ir dar porą minučių kaitinkite. Išgriebusi iš puodo, palikite atvėsti.
- Penkių grūdų duonos riekeles lengvai paskrudinkite karštoje orkaitėje. Atvėsusias aptepkite rikota, ant viršaus užkrėskite po šaukštą daržovių čatnio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita