Ingredientai
- Prancūziškas batonas 1 vnt.
- Krevetės 200 g šaldytų virtų
- Kiauliena 40 g gabalėlis rūkytos šoninės
- Sviestas 50 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pusė šaukštelio prieskoninių žolelių mišinio
Kaip gaminti
1. Sviestą palaikykite šiltai, išspauskite česnaką, įberkite prieskoninių žolelių, išsukite.
2. Batoną supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis, patepkite sviestu, sudėkite į skardą ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol riekelės gražiai apskrus.
3. Krevetes atšildykite, šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Apsukite krevetę šonine, persmeikite mediniu pagaliuku, sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje.
4. Lėkštėje išdėliokite skrudintos duonos riekeles, ant kiekvienos uždėkite krevečių su šonine.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita