Ingredientai
- Morkos 400 g šviežių
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Cukrus 1 valg. š. kupinas
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Kanapės: 5 valg. š.
- Anyžiai 2 vnt. žvaigždutės
- Balzaminis actas 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Batonas 1 vnt. 0,5
- Prieskoniniai žalumynai 5 g švieži; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Batoną supjaustykite riekelėmis, išdėliokite jas kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Pašaukite į 200 °C karščio orkaitę, kad gražiai apskrustų.
2. Šviežius žalumynus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite. Morkas nuplaukite, nuskuskite, perpjaukite išilgai pusiau, puseles supjaustykite riekelėmis.
3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol virs karamele.
4. Sudėkite smulkintas morkas, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kepinkite, kol suminkštės. Suberkite anyžius, kanapes, viską apšlakstykite balzaminiu actu ir kaitinkite apie 5 minutes.
5. Nukėlę nuo ugnies palikite atvėsti. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Gauta morkų tyre aptepkite batono skrebučius, viršų pabarstykite smulkintais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita