Ingredientai
- Vanilinis cukrus 50 g 2 pakeliai
- Sviestas 50 g
- Miltai 100 g
- Sūris 50 g tepamas grietinėlės
- Vanilė 2 vnt. ankštys
- Pienas 500 ml
- Cukrus 100 g
- Dribsniai 120 g ryžių
- Braškės 12 vnt. didelės
- Pistacijos 1 st. nesūdytos,kapotos
Kaip gaminti
1. Iš vanilinio cukraus, sviesto, miltų ir grietinėlės sūrio užminkykite tešlą. Padarykite rutulį, suvyniokite į popierių ir laikykite valandą šaldytuve.
2. Iš tešlos iškočiokite maždaug 2 mm storio lakštą. Formele išspauskite 3 cm skersmens skritulius. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių, kol gražiai pagels. Ištraukę atvėsinkite.
3. Iš vanilės ankščių išimkite šerdis. Pieną užvirinkite, sudėkite šerdis, suberkite cukrų ir ryžių dribsnius. Virkite kelias minutes, nukaiskite ir uždengę palikite 20 minučių (vis pamaišykite), kad išbrinktų ryžiai. Atvėsinkite.
4. Braškes nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Ant paplotėlių uždėkite po šaukštelį ryžių masės, ant jos – po griežinėlį braškių. Pabarstykite kapotomis pistacijomis.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita