Ingredientai
- Duona 4 riekės forminė
- Šaldyti žirneliai 100 g
- Svogūnai 1 vnt. pusė
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Parmezano sūris 15 g plonai pjaustyto - galima keisti kitu sūriu
- Kumpis 20 g vytintas, plonai pjaustytas - galima keisti rūkytu kumpiu
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštės, suberkite žirnelius, įpilkite kelis šaukštus vandens ir uždengę patroškinkite apie 15min., pasūdykite, pagardinkite pipirais.
2. Iš duonos išpjaukite skridinėlius (stikline, ar specialia formele), juos trumpai iš abiejų pusių (be riebalų) pakepkite keptuvėje-grilyje, kol paviršius gražiai pagels.
3. Troškintus žirnelius su svogūnu (ši masė neturi būti išsausėjusi, geriau skystesnė) sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą, smulkinkite, kol gausite vientisą kremą. Ant apkeptos duonos dėkite maždaug 1 arbat. š. žirnelių kremo, mažą susuktą gabalėlį kumpio ir mažą riekelę sūrio. Skubiai patiekite. Skanaus!
Šis sumuštinukų receptas yra labai gurmaniškas, jei naudosite vytintą kumpį ir parmezano sūrį, ir labai kasdieniškas, jei vytintą kumpį pakeisite jums patinkančiu rūkytu kumpiu, o parmezano sūrį, kitu fermentiniu sūriu. Rinkitės pagal galimybes, skonį ir progą.
Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Išbandyti receptai“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita