Ingredientai
- Sūris 100 g aštrus fermentinis ir 100 g švelnesnio skonio fermentinis
- Salierai 1 vnt. pusė nedidelio saliero gumbo
- Citrinos 1 vnt.
- Ananasai 1 vnt. indelis konservuotų ananasų (apie 250 g)
- Graikiniai riešutai 1 sauja
- Majonezas 100 g padažui neriebus mėgstamas
- Jogurtas 4 valg. š. padažui 3–4 šaukštai natūralaus jogurto
- padažui nuo ananasų likęs sirupas 3 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Salierą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais, ananasus nusausinkite. Viską sudėkite į lėkštę.
2. Majonezą, jogurtą ir ananasų sirupą gerai sumaišykite, paskaninkite druska ir pipirais.
3. Padažą pilkite ant salotų, pabarstykite graikiniais riešutais ir, jeigu norite, žalumynais.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita