Ingredientai
- Miltai 300 g kvietiniai
- Kepimo milteliai 22 g 1,5 valg. š.
- Soda 2 g 0,5 arbat. š.
- Druska 2 g 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Sviestas 50 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Kefyras 200 ml
- Sūris 50 g tarkuotas
- Laiškiniai česnakai: smulkinti 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite birius produktus: miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir pipirus.
2. Sukrėskite kambario temperatūros sviestą ir gerai išmaišykite.
3. Kitame inde sumaišykite kiaušinį, kefyrą, tarkuotą sūrį ir smulkintus laiškinius česnakus.
4. Sukrėskite į miltų ir sviesto masę ir gerai išmaišykite.
5. Minklę padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suspauskite maždaug 1 cm storio apskritą paplotį.
6. Perpjaukite į 8 dalis (tarsi aštuoniems dalytumėte tortą).
7. 225 laipsnių orkaitėje kepkite 15–20 minučių, kol gražiai paruduos. Prieš patiekdami atvėsinkite.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita