Ingredientai
- Duona 250 g Ilgas (prancūziškas) batonas
- Česnakai 3 skiltelės
- Petražolės 20 g
- Mairūnas 5 g pora šakelių
- Rozmarinai 5 g pora šakelių
- Sūris 350 g fermentinio
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis
- Salotos 1 vnt. gūžė. Patiekimui
Kaip gaminti
1. Batoną ir sūrį supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Česnakus sugrūskite. Petražoles, rozmarinus ir mairūnus susmulkinkite.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apskrudinkite batono kubelius. Prieš nukeliant nuo ugnies sudėkite česnakus, suberkite žalumynus ir išmaišykite.
3. Batono ir sūrio gabalėlius pramaišiui suverkite ant iešmelių, apibarstykite aitriųjų paprikų milteliais. Ant nelabai karštų žarijų kepkite apie 5 min. Patiekite ant salotų lapų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita