Ingredientai
- Salotos 300 g įvairios
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Mėlynųjų pelėsių sūris 300 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Česnakai 2 skiltelės užpilui
- Citrinos 1 vnt. griežinėlis - užpilui
- Aliejus 4 valg. š. užpilui
- Garstyčios 1 arbat. š. užpilui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
- Mėlynųjų pelėsių sūrį supjaustykite kubeliais, berkite ant salotų.
- Kiekvieną kiaušinį atsargiai, kad baltymas nesusimaišytų su tryniu, išleiskite į puodelius. Po vieną supilkite į verdantį ir šlakeliu acto parūgštintą vandenį ir virkite ne ilgiau nei 4 min., kad sutrauktų baltymą, o trynys liktų poskystis. Išgriebtus kiaušinius atvėsinkite, po vieną sudėkite ant salotų, gausiai užberkite šviežiai maltų pipirų.
- Elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite smulkinto česnako skilteles, griežinėlį citrinos su žievele, garstyčias ir aliejų. Paruoštą padažą užpilkite ant salotų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita