Ingredientai
- Sūris 500 g mėgstamas brandintas
- Džiūvėsiai 6 valg. š. malti
- Graikiniai riešutai 125 g malti
- Česnakai 7 skiltelės
- Kiaušiniai 2 vnt. baltymai
- Aliejus 50 ml kepimui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Sūrį padalykite į 7 lygias dalis, apie valandą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno dėkite po nuluptą česnako skiltelę ir rankomis mėginkite suteikti sūrio gabalėliui kuo apvalesnę formą.
2. Kiekvieną rutuliuką suvyniokite į maistinę plėvelę ir 2 val. padėkite į šaldytuvą, kad sukietėtų.
3. Maltus riešutus ir džiūvėsėlius gerai sumaišykite.
4. Gerai atšaldytus kiaušinio baltymus išplakite.
5. Iš maistinės plėvelės išimtus sūrio gabalėlius pamirkykite baltymų plakinyje, gerai apvoliokite riešutų ir džiūvėsėlių mišinyje ir kepkite karštuose riebaluose keptuvėje.
6. Išgriebtus gerai nuvarvinkite ir kelioms minutėms padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita