Ingredientai
- Sūris 100 g tarkuoto brandinto
- Varškė 350 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 50 g
- Miltai 200 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kmynai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Petražolės 10 g lapelių
- Bazilikai 10 g lapelių
Kaip gaminti
1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu ir sumaišykite su tarkuotu „Džiugo“ sūriu (50 g).
2. Suberkite varškę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, smulkintus petražolių, bazilikų lapelius, kmynus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, galiausiai sukrėskite išplaktus kiaušinių baltymus ir viską dar kartą išmaišykite.
3. Sudėkite į formeles (mums labai patinka silikoninės karvutės) ir kepkite apie 30 min. vidutinio karštumo orkaitėje.
4. Prieš kepimo pabaigą kepinį ištraukite iš orkaitės, apibarstykite likusiu tarkuotu „Džiugo“ sūriu ir kelioms minutėms vėl pašaukite į orkaitę.
5. Užkepėles taip pat galima kepti ir parduotuvėje pirktuose krepšeliuose.
Labai skanu su pomidorais ar jų salotomis!
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita