Ingredientai
- Ožkų pieno sūris 150 g
- Varškė 150 g tepamas sūrelis
- Baklažanai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Grietinėlė 60 ml plakamosios
- Sezamų aliejus 1 valg. š.
- Petražolės 2 vnt. kelios šakelės šviežių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Čiobreliai 1 žiupsnelis džiovintų - pagal skonį
Kaip gaminti
1. Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų.
2. Baklažaną padalykite į keturias dalis, patroškinkite garuose, nugremžkite odelę ir susmulkinkite minkštimą.
3. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte aliejaus, sumeskite smulkintus baklažanus ir trumpai apkepkite. Kai baklažanai baigs kepti, juos pagal skonį pasūdykite, pagardinkite smulkintais čiobreliais, maltais juodaisiais pipirais, atvėsinkite ir sukrėskite į plakimo indą.
4. Ten pat krėskite tepamąjį varškės sūrelį, smulkintą ožkų pieno sūrį, viską išplakite elektriniu plakikliu. Į paruoštą masę atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę – užtepėlė bus puresnė.
5. Paruoštą užtepėlę atvėsinkite ir tepkite ant skrudintos baltos duonos riekelės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita