Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt. puselės
- Sūrio lazdelės 4 vnt.
- Grietinėlė 200 ml
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Ryžiai 200 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 3 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
1. Į verdantį pasūdytą vandenį suberkite ryžius ir virkite apie 15 min.
2. Peiliu vištienos krūtinėlės puselėse padarykite įpjovas ir į jas įdėkite po dvi sūrio lazdeles. Įpjovas užspauskite/uždarykite mediniais dantų krapštukais ir apkepkite ant didelės ugnies gerai įkaitintame alyvuogių aliejuje.
3. Į atskirą indą suberkite prieskonių pakuotės turinį, užpilkite grietinėle ir gerai išmaišykite. Grietinėlės mišiniu užpilkite keptuvėje esančią vištieną, sumažinkite ugnį ir patroškinkite keletą minučių, kol mėsa visiškai iškeps ir sutirštės padažas.
4. Iškepusias vištienos krūtinėlės puseles supjaustykite 1–2 cm storio riekelėmis ir patiekite su virtais ryžiais, užpilkite padažu, papuoškite šviežiais žalumynais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai