Ingredientai
- Miltai 115 g
- Sviestas 70 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Karis 4 g pusė arbat. š.
- Sūris 50 g parmezano
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Aguonos (papuošimui) 20 g
Kaip gaminti
1. Išsijokite miltus, druską ir karį. Dėkite kambario temperatūros sviestą ir sukapokite peiliu, kol nebeliks sviesto gabalėlių.
2. Suberkite sūrį ir išmaišykite. Galiausiai dėkite 3/4 kiaušinio (likusią dalį pasilikite užtepimui). Išmaišykite kiaušinį. Geriausia naudoti tą patį kapojimo būdą. Kai masė taps vientisa, padarykite rutuliuką ir dėkite maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
4. Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiokite tešlą. Supjaustykite juostelėmis ir dėkite ant kepimo popieriumi dengtos skardos. Aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite aguonomis. Kepkite maždaug 15-20 minučių.
Vietoj aguonų galima naudoti ir kmynus, sezamo sėklas. Tiesa, bandžiau su juodosiomis sezamo sėklomis, bet gavosi kartoki, todėl kitą kartą dariau jau tik su aguonomis :)
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Ievos receptai“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita