Ingredientai
- Sviestas 100 g kambario temperatūros
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 - tešlai ir 1 - patepimui
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Pienas 50 ml kambario temperatūros
- Mielės 30 g šviežių
- Sūris 100 g 50 g - tarkuoto fermentinio tešlai ir sauja - apibarstymui
- Miltai 3 puodelis puodelis 236ml
- Cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Sviestą išsukite su aliejumi ir kiaušiniu.
- Mieles ištirpinkite užpylę pieną ir cukrų, įmaišykite į sviesto masę.
- Ant viršaus suberkite druską, du puodelius miltų ir tarkuotą sūrį.
- Užmaišykite tešlą, palengva suberkite likusius miltus ir suminkykite vientisą tešlos rutulį.
- Apdenkite maistine plėvele ir laikykite šiltai, kol padvigubės.
- Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, iškočiokite du (maždaug 5 mm storio) kvadratus, aptepkite paplaktu kiaušiniu bei apibarstykite druska ir sūriu.
- Paruoštus lakštus supjaustykite pailgomis juostelėmis ir atsargiai perkelkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol lazdelės gražiai apskrus.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita