Ingredientai
- Miltai 250 g tešlai
- Sviestas 150 g tešlai
- Miltelinis cukrus 100 g tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys - tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Uogos: (šaldytų aviečių, gervuogių, mėlynių mišinio - įdarui) 1 st.
- Rikotos sūris 300 g įdarui
- Cukrus 150 g įdarui
- Pudingas 1 vnt. pakelis vanilinio - įdarui
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių - įdarui
- Grietinėlė 200 g plaktos - įdarui
Kaip gaminti
1. Iš miltų, sviesto, miltelinio cukraus, kiaušinio trynio ir druskos užminkykite tešlą, įvyniokite į foliją ir dėkite valandai į šaldytuvą.
2. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite skritulį ir juo išklokite sviestu pateptą kepimo formą. Tešlą subadykite šakute, paskleiskite atitirpintas uogas.
3. Rikotą ištrinkite su cukrumi, pudingo milteliais ir citrinų sultimis. Sudėkite plaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišykite.
4. Sūrio masę sukrėskite ant tešlos su uogomis, paviršių išlyginkite. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė