Ingredientai
- Sausainiai 200 g avižinių - pagrindui
- Riešutai 5 valg. š. maltų (recepto autorė naudojo lazdynų) - pagrindui
- Sviestas 100 g kambario temperatūros - pagrindui
- Kiaušiniai 4 vnt. M dydžio - sūrio masei
- Cukrus 1 puodelis 236ml - sūrio masei
- Citrinos 2 vnt. vidutinio dydžio - sulčių - sūrio masei
- Kukurūzų krakmolas 2 valg. š. sūrio masei
- Sūris 250 g „Philadelphia“ - sūrio masei
- Maskarponės sūris 250 g sūrio masei
Kaip gaminti
- Avižinius sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su maltais riešutais, minkštu sviestu.
- Gautą masę verskite į kepimo formą (recepto autorė naudojo 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstykite po paviršių ir šiek tiek suslėkite rankomis. Pastatykite į šaldytuvą.
- Kiaušinius suplakite su cukrumi, sudėkite kambario temperatūros sūrį, krakmolą, įspauskite citrinų sultis.
- Viską gerai išplakite iki vientisos masės ir išlyginkite ant šaldytuve sutvirtėjusio sausainių pagrindo.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, kepkite apie 80 minučių.
- Pyragą atvėsinkite kambario temperatūroje, tada atšaldykite šaldytuve ir skanaukite.
Receptas iš: g-blogas.lt