Ingredientai
- Sausainiai 200 g recepto autorė naudojo „Gaidelis su aguonomis“
- Sviestas 90 g kambario temperatūros
- Maskarponės sūris 500 g kambario temperatūros
- Kondensuotas pienas 390 g saldinto
- Želatina 10 g miltelių
- Džiovintos slyvos 150 g
- Sultys 2 valg. š. citrinų
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
- Brendis 20 ml keli šlakeliai
Kaip gaminti
- Naudosime 26 cm skersmens tortinę. Jei turite laiko, slyvas užpilkite brendžiu ir palaikykite nors ir per naktį, recepto autorė taip jas „brandino“ vos kelias valandas.
- Džiovintas slyvas pasmulkinkite peiliu, užpilkite vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir negailėdami apšlakstykite brendžiu.
- Atidėkite slyvas į šoną kelioms valandoms.
- Sausainius sumalkite ir sumaišykite su minkštu sviestu.
- Gautą masę suberkite į kepimo popieriumi išklotą tortinę ir rankomis išlyginkite, prislėkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą.
- Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, kad vos apsemtų ir palikite išbrinkti.
- Maskarponę iki vientisos masės išplakite su kondensuotu pienu.
- Šiek tiek brendyje pasigėrusias slyvas sumalkite iki norimos konsistencijos (aš pamaliau taip, kad liktų vienas kitas sveikas gabalėlis).
- Želatiną ištirpinkite (tik jokiu būdu neužvirkite) ir greitai įplakite į kreminio sūrio masę, kurią supilkite ant atšalusio sausainių pagrindo.
- Ant viršaus, šaukštu išdėliokite slyvų masę ir paskirstykite ją po visą, dar nesustingusio pyrago plotą.
- Pastatykite pyragą į šaldytuvą ir pjaukite mažiausiai po 4–5 valandų.
Receptas iš: g-blogas.lt