Ingredientai
- Sausainiai 300 g pyragui
- Sviestas 150 g lydyto - pyragui
- Kardamonas 1 arbat. š. Santa Maria - sūrio įdarui
- Cukrus 100 g sūrio įdarui
- Kukurūzų krakmolas 100 g sūrio įdarui
- Sūris 600 g kreminis Philadelphia - sūrio įdarui
- Kiaušiniai 3 vnt. sūrio įdarui
- Grietinėlė 100 ml 35 proc. riebumo - sūrio įdarui
- Šokoladas 200 g baltojo - sūrio įdarui
- Mėlynės 250 g šviežių arba šaldytų - sūrio įdarui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. Santa Maria - sūrio įdarui
Kaip gaminti
- Sutrinkite sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu.
- Trintų sausainių masę sudėkite į kepimo indą (24 cm skersmens) ir kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 10 minučių.
- Iškepusius sausainius, palikite juos atvėsti.
- Sumaišykite kreminį ir kaimišką sūrį, cukrų, kukurūzų krakmolą bei kardamoną.
- Įmaišykite vieną po kito kiaušinius ir grietinėlę. Išlydykite šokoladą ir supilkite ant viršaus.
- Gautą masę tolygiai paskirstykite ant pyrago ir ant viršaus uždėkite mėlynių.
- Kepkite pyragą 175°C temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
- Kepimo pabaigoje uždenkite indą folija, kad paviršius neapdegtų. Išjungę orkaitę, pyragą dar palikite pastovėti 10 minučių.
- Po to, išimkite jį iš kepimo indo ir papuoškite šviežiomis mėlynėmis bei vaniliniu cukrumi.
Receptą atsiuntė Evelina Kochienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita