Ingredientai
- Sausainiai 375 g su šokolado gabaliukais - 250 - pagrindui ir 125 - sūrio masei
- Philadelphia sūris:(60 - pagrindui ir 300 - sūrio masei) 360 g
- Grietinėlė 370 g 370 riebios - sūrio masei ir šlakelio - glaistui
- Vanduo 100 ml sūrio masei
- Želatina 30 g arba 6 lapeliai - sūrio masei
- Cukrus 70 g sūrio masei
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. sūrio masei
- Šokoladas 100 g pieniško su riešutais - glaistui
- Aliejus 1 arbat. š. glaistui
Kaip gaminti
- Naudokite 24–26 cm skersmens tortinę.
- Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sumalkite ir iki vientisos masės išmaišykite su „Philadelphia“ sūriu.
- Viską sukrėskite į tortinę ir pirštais suslėkite pyragui pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą.
- Želatiną išbrinkinkite vos šiltame vandenyje ir ištirpinkite virš karštų garų vonelės. Atidėkite, kad skystis atvėstų.
- Grietinėlę išplakite iki putų, sudėkite sūrį, vanilę ir cukrų bei plakite toliau, kol gausite tirštą vientisą masę.
- Plakant dideliu greičiu, supilkite ištirpusią ir pravėsusią želatiną.
- Sausainiukus pasmulkinkite ir be atlikusių trupinių, įmaišykite į sūrio ir grietinėlės kremą.
- Viską supilkite ant paruošto, atšalusio sausainių pagrindo.
- Pyragą palikite pastovėti kambario temperatūroje.
- Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite su šlakeliu grietinėlės bei šaukšteliu aliejaus.
- Išmaišykite, leiskite pravėsti, kad nebūtų karštas ir apšlakstykite pyrago paviršių.
- Pastatykite į šaldytuvą ir palaukite kelias valandas, kad gerai sustingtų.
Receptas iš: g-blogas.lt