Ingredientai
- Sviestas 80 g pagrindui
- Cukrus 150 g 50 g - pagrindui, 100 g - įdarui
- Kiaušiniai 4 vnt. 2 tryniai - pagrindui, 2 vnt. - įdarui
- Miltai 150 g pagrindui
- Vanduo 1 valg. š. pagrindui
- Maskarponės sūris 250 g įdarui
- Varškė 250 g įdarui
- Migdolai 50 g malti arba krakmolas - įdarui
- Obuoliai 2 vnt. dideli arba 4 maži - įdarui
- Rudasis cukrus 2 valg. š. įdarui
- Cinamonas 1 arbat. š. įdarui
- Mėlynės 1 st. arba kitos uogos - įdarui
Kaip gaminti
1. Pagrindui sviestą ištrinkite su miltais ir cukrumi iki trupinių, įmuškite trynius ir išminkykite. Jei tešla per biri, įpilkite truputį šalto vandens. Įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Ištraukusi iš šaldytuvo išklokite tešlos trupiniais kepimo formą, dėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 6-7 minutes.
3. Ištraukusi sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu, paskleiskite uogas, užpilkite iš maskarponės, varškės ir kitų nurodytų produktų paruoštą įdarą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių. Išjungusi orkaitę, palikite pyragą joje atvėsti. Tada dėkite dar porai valandų į šaldytuvą.