Ingredientai
- Lazdynų riešutai 80 g malti, 8 arbat. š.
- Miltai 1 st. 1 - 1,5 st.
- Cukrus 300 g
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Sviestas 200 g
- Varškės sūris 500 g liesas
- Vanilinis cukrus 30 g 2 pakeliai
- Citrinos 1 vnt. žievelės
- Krakmolas 2 arbat. š.
- Vynuogės 400 g raudonosios
- Migdolai 3 arbat. š. plokštelės
- Mėtos 5 g šviežios, šakelėmis
Kaip gaminti
1. Iš lazdynų riešutų, stiklinės miltų, 100 g cukraus, kiaušinio, 150 g pjaustyto sviesto užminkykite tešlą. Įvyniokite į foliją ir 30 minučių laikykite šaldytuve.
2. Stalą pabarstykite miltais. Iš atšalusios tešlos iškočiokite maždaug 36 cm skersmens skritulį. Atsargiai paspausdami, juo išklokite sviestu pateptą torto formą.
3. Tešlą formoje subadykite šakute, užklokite sviestiniu popieriumi, ant viršaus užberkite žirnių, kad paplotis kepdamas neiškiltų. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
4. Ištirpinkite likusį sviestą ir palikite atvėsti. Sūrį sumalkite, ištrinkite su 150 g cukraus, likusiais miltais, atskirtais tryniais, vaniliniu cukrumi, citrinų žievelėmis, krakmolu.
5. Į įdaro masę supilkite atvėsusį sviestą, sudėkite iki purumo išplaktus kiaušinių baltymus, suberkite likusį cukrų. Atsargiai išmaišykite, kad nesukristų baltymai.
6. Pusę įdaro sukrėskite ant iškepto papločio, išdėliokite vynuoges. Supilkite likusią masę, pabarstykite migdolais. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Papuoškite mėtų lapeliais ir vynuogėmis.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“